S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

NOVINKY

arr3VĚRNOST SE VYPLÁCÍZa každou Vaši zrealizovanou objednávku od nás dostanete slevu na Váš příští nákup. Hlídejte si...

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 149,00 Kč
skladem
naše cena 58,00 Kč
skladem
naše cena 87,00 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 143,00 Kč
skladem
naše cena 102,00 Kč
skladem
naše cena 38,00 Kč
skladem

Úvod » CUKRÁŘSKÉ HMOTY » Marcipán

Marcipánová hmota



naše cena 102,00 Kč

skladem
top produkt



naše cena 122,00 Kč

skladem
novinka



naše cena 126,00 Kč

skladem

Marcipán je cukrářská hmota, jejímž základem jsou čisté loupané, namleté, sladké mandle s cukrem, které se promísí do požadované konzistence, nebo se ještě případně zahřívají a odpařují do požadované vlhkosti. Poměr těchto dvou surovin není přesně stanoven, ale v podstatě platí čím větší podíl mandlí, tím více je marcipánová hmota kvalitní, chutnější a je více ceněna.

Pokud máte rádi chuť pravého marcipánu, je právě pro Vás určen klasický marcipán v poměrech 1:3, 2:1 a 1:1. První číslo je poměr mandlí a druhé číslo udává poměr cukru (tedy 1:3 = jeden díl mandlí na 3 díly cukru).
Z marcipánu 1:3 lze potahovat i modelovat. Naopak, poměry 1:1 a 2:1 jsou určeny pouze pro potahování a jako náplň do pralinek a bonbonů.

Něco málo o historii marcipánu:

tato sladká pochutina pochází z Orientu, odkud se rozšířila do Španělska a Portugalska a během křížových výprav se dostala dále do Evropy. Původně se marcipán podával jako dezert jen na stolech smetánky a až do 18. století se věřilo, že má léčebné účinky. Po objevení Ameriky, kam se do Evropy rozšířila cukrová třtina, bylo dost cukru na to, aby se mohlo začít s masovější výrobou marcipánu. Průmyslová výroba pak měla za následkek zlidovění této cukrářské suroviny.

N2I2M