S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 55,00 Kč
skladem
naše cena 59,00 Kč
skladem
naše cena 75,00 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 102,00 Kč
skladem
naše cena 59,00 Kč
skladem

Úvod » CUKRÁŘSKÉ HMOTY » Marcipán

Marcipán

asi není nutné nikomu moc představovat. Je to sladká marcipánová potahovací a modelovací hmota s cukrovo/mandlovou příchutí.



naše cena 102,00 Kč

skladem
top produkt



naše cena 1 470,00 Kč

skladem



naše cena 122,00 Kč

skladem
novinka

 

Marcipán je cukrářská hmota, jejímž základem jsou čisté loupané, namleté, sladké mandle s cukrem, které se promísí do požadované konzistence, nebo se ještě případně zahřívají a odpařují do požadované vlhkosti. Poměr těchto dvou surovin není přesně stanoven, ale v podstatě platí čím větší podíl mandlí, tím více je marcipánová hmota kvalitní, chutnější a je více ceněna.

Pokud máte rádi chuť pravého marcipánu, je právě pro Vás určen klasický marcipán v poměrech 1:3, 2:1 a 1:1. První číslo je poměr mandlí a druhé číslo udává poměr cukru (tedy 1:3 = jeden díl mandlí na 3 díly cukru).
Z marcipánu 1:3 lze potahovat i modelovat. Naopak, poměry 1:1 a 2:1 jsou určeny pouze pro potahování a jako náplň do pralinek a bonbonů.

Něco málo o historii marcipánu:

tato sladká pochutina pochází z Orientu, odkud se rozšířila do Španělska a Portugalska a během křížových výprav se dostala dále do Evropy. Původně se marcipán podával jako dezert jen na stolech smetánky a až do 18. století se věřilo, že má léčebné účinky. Po objevení Ameriky, kam se do Evropy rozšířila cukrová třtina, bylo dost cukru na to, aby se mohlo začít s masovější výrobou marcipánu. Průmyslová výroba pak měla za následkek zlidovění této cukrářské suroviny.

ZmEwNmNm